top of page

FLØ

Sjekk ut klatrefører :: Sunnmøre

av Tommy Skeide

INFORMASJON

Det har blitt klatret på Flø siden 80-tallet, men bare enkel traversering, og topptauing på Hogsteinen. Buldring på Flø startet for alvor
i 2001 med noen ivrige studenter fra Volda som hadde med seg crashpad til Flø. De lokale kom raskt på banen, og nye problem har jevnt kommet til siden den gang. I de siste årene har klatrere som Helge Ruth, Lars Otto Ose og Tommy Skeide brukt stålbørsten flittig.

Steinene tørker raskt etter regn, og er ofte bare på vinterstid. Om sommeren sørger havlufta for gode klatretemperaturer. De ivrigste klatrer på Flø året rundt, men beste forholdene får du fra mars til juni og oktober november. Sola treffer feltet rundt kIokka 14 i april og september, og rundt klokka 11 på sommeren. I juli og august kan knotten være hissig på stille dager. Steinene ligger på er fellesbeite. Oppfør deg pent, smil til bonden, og etterlat deg kun kalkmerker!

Linjene skal være generøse! Det betyr at
det som føles naturlig å klatre på, det er med. Linjer som ligger tett inntil hverandre kan godt dele tak. Noen ganger er starttak definert, men mest for å angi hvor lavt man skal starte. Gradene er gitt uten kickstart! Et symbol på skissene viser om det er sittende start, men korte personer kan strekke seg opp til tydelige starttak ved behov. Hvis ruta er merket med (i), så finnes det viktig info i indeksen bakerst.

Dette er en tidlig utgave av føreren, og grade- ringene vil bli justert etter tilbakemeldinger. De er mest presise midt på skalaen. Send gjerne en mail til tommy.skeide(att)gmail. com for å si din mening, eller for å rapportere inn nye linjer. Det er stort potensiale for nye ruter. Ta med stålbørste!

ADKOMST

Kjør Sjøgata gjennom Ulsteinvik sentrum, og følg skilting mot Flø, ca 9 km. Kjør rett frem

til den astfalterte veien tar slutt, og fortsett til fots langs grusveien 1-2 Km. Det er mulig å få med barnevogn helt ut til steinene.

Budrefører

Skjermbilde 2020-03-28 kl. 18.29.53.png
bottom of page